Naam van de school

Op de eerste schooldag van dit schooljaar is de zoektocht begonnen naar een naam voor de fusieschool. Meer dan 130 inzendingen mochten we ontvangen met suggesties. Uit al die inzendingen is bs TaLente gekozen als de naam. Een naam met twee elementen (en dus ook twee hoofdletters):

–           Lente: de leerlingen staan aan het begin van hun leven en leggen daar de basis om tot volle groei te kunnen komen.

–           Talent: alle leerlingen hebben eigen talenten waar we samen naar op zoek gaan zodat ze die zelf kunnen uitbouwen en ten volste kunnen gebruiken. Die talenten maken elke leerling uniek en zijn een uitdaging voor ons als school om hierbij aan te sluiten.

Het bijbehorende beeldmerk (ontworpen door Michiel Moerland van Urban Toolbox) is als een verrekijker, gericht op de toekomst. Een mooi beeld ontstaat als je alle talenten (gekleurde vlakken als velden die in bloei staan) met elkaar combineert. Elk kind is een uniek individu, maar samen vormen we één groep en één school. We versterken elkaar.

We zijn als TaLente-team trots op de naam en het bijbehorende beeldmerk. Dit voelt voor ons echt als de daadwerkelijke start van de nieuwe school!